tiistai 3. helmikuuta 2015

Temppu ja kuinka se tehdään


Eli miten saada kymmenen lasta mahtumaan kaksioon. Vaikka ei niitä oikeasti ihan kymmentä ole. Hyvä tavoite kuitenkin.

Kun perhekoko kasvaa, tarvitaan usein uusia asumisjärjestelyjä. Me asuimme ensin kaksiossamme kaksin, sitten kaksiossa kolmisin, mutta kun neljäskin perheenjäsen ilmaantui, oli tullut aika muuttaa. Siis vanhempien, olohuoneeseen. 

Halusimme kuitenkin että olohuone pysyisi olohuoneen näköisenä, ja asumisviihtyvyys muutenkin siedettävänä. Parvisängyssä nukkuminen ei houkutellut, joten päätimme tuunata jenkkisängystämme jotain sohvan tapaista.




Ensimmäisenä irroitimme runkopatjojen jalat, jolloin istumakorkeus saatiin sohvamaiseksi. 




Valkoinen Zipit-päiväpeitto tilattiin mittojen mukaan Bedit :iltä, valitsin harmaan vetoketjun tuomaan ryhtiä. Päiväpeitto on aivan mainio, peiton runko-osa kiertää koko sängyn ympäri ja se asettuu napakasti sängyn reunaa vasten. Peiton kansi lähtee vetoketjulla runko-osasta kokonaankin irti, mutta yöksi sen voi vain irroittaa sivuilta ja rullata jalkopäähän. Mikään tavallinen päiväpeite ei tässä oikein toimisikaan, sohvakäytössä se ei pysyisi ikinä paikallaan.




Selkänojaksi ostettiin viisi suurta sisustustyynyä, joihin ompelin päälliset tukevasta valkoisesta puuvillakankaasta. Vaahtomuovikaupasta löytyi harmaata metrivetoketjua, lähes sama väri kuin päiväpeiton vetoketjussa.




Lisätueksi röykkiö sohvatyynyjä, joista voi muokata omalle selälle sopivan nojan. Tai pykätä vaikka majan.




Pitkään mietitittiin pitäisikö sängyn ja seinän väliin, sohvatyynyjen taakse, askarrella jotain lisätukea vaikkapa kankaalla päällystetystä kalustelevystä. Valkoiset sohvatyynyt valkoista seinää vasten olivat jotenkin pliisun näköiset. Mutta päädyttiin sitten helpompaan ratkaisuun, ja maalattiin suoraan seinään iso harmaa palkki. 




Ompelin vielä sohvatyynyistä yli jääneestä kankaasta vanhalle rahille uuden päällisen.




Keittiöjakkara palvelee sekä sohva- että yöpöytänä. Ja tarvittaessa myös keittiöjakkarana. Sisustusratkaisujen monikäyttöisyys on yksi tärkeimmistä huomioitavista seikoista, kun pienessä asunnossa asuu iso sakki.




Paras sohva ikinä.

5 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja toteutus. Näyttää hienolta. Muutkin sun ideat ovat olleet tosi mainioita. Jaahans, vai on kymmenen hyvä tavoite......... ;-) Pitäiskö kokeilla ensin niin, että otatte kaikki lasten pikkuserkut kylään. Oliskos siinä kymmenen? Menin jo laskuissa sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Eiks elämässä pidä olla tavoitteita! ;) Kyllä pikkuserkkuja taitaa jo se kymmenen olla, ja jos kaikista suvuista lasketaan niin menee jo reilusti ylikin, täytynee järjestää sukukokous.. :)

      Poista
  2. Etsin juurikin tämmöistä ratkaisua! Mahtava toteutus. Minullakin edessä olohuoneeseen muutto, otan tästä vinkkiä - kiitos :)

    VastaaPoista