keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Välillä itsellekin


Sain pitkästä aikaa tehtyä jotain itsellekin. Aloitin papukaijapaidan piirtämisen jo muutama kuukausi sitten, mutta inspiraatio lopahti, ja paita jäi lojumaan kaapin pohjalle. Törmäsin kuitenkin joku tovi sitten kivassa käsityöblogissa vinkkiin, jota piti päästä kokeilemaan.




Blogissa neuvottiin laittamaan kankaan nurjalle puolelle kontaktimuovi ennen piirtämisen aloittamista. Muovin tarkoitus on estää kankaan venyminen piirtäessä. Ja voi hyvänen aíka, temppu toimii kuin unelma! Kankaalle piirtäminen muovin kanssa on ihan yhtä helppoa kuin paperille, pitkätkään viivat eivät tuota mitään ongelmia. Hyvästi rasittava miniviivapiirtäminen venymisen takia, oi miksi kukaan ei ole kertonut tätä minulle aiemmin!




Paita valmiina.







Rusettipipoa olen halunnut jo pitkään, ja sehän on tosi helppo ja nopea toteuttaa. Kunhan vaan saa aikaiseksi. Ohjeet pipoon löytyvät täältä.




Mannekiinina oleminen onkin haastavampi juttu.




Koska pienet apulaiset..




Olen jo jonkin aikaa yrittänyt löytää keinoa parantaa kangastussipiirrustusten värinkestävyyttä. Periaatteessahan kangastussi silitettynä kestää jopa 95 asteen pesun, mutta käytännössä väri kyllä haalistuu. Olenkin pessyt kaikki tussityöni korkeintaan 40 asteessa, mutta silti ajan myötä piirrustukset haalistuvat jonkin verran. Ihan kivan näköisiä silti, mutta.. Nyt löysin sattumalta värinkiinnitysaineen *klik*, jota ajattelin kokeilla. Tuote ei ole ehkä tarkoitettu ihan tämäntyyppiseen kankaanvärjäämiseen, mutta aion silti testata, olisiko tästä apua. Palaan asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti